XS bureaustoelen voor kleine mensen

Bureaustoelen voor kleine mensen

Ben jij kleiner dan gemiddeld en vind je het lastig om een goede bureaustoel te vinden? OfficeMania helpt je graag verder! We hebben met zorg en aandacht een speciaal assortiment bureaustoelen voor kleine mensen samengesteld, zodat jij comfortabel en in de juiste zithouding achter je bureau kunt werken. Graag vertellen we je alvast meer over de kenmerken van deze zogenaamde xs bureaustoelen.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 Product(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 Product(en)

Waar moet je op letten bij het kiezen van een xs bureaustoel?

Niets zo vervelend als zwevende voeten boven de grond als je op een bureaustoel zit! Het zit simpelweg niet prettig én is slecht voor je lichaam. Ook kunnen kleinere mensen last hebben van het feit dat de armleggers van de bureaustoel te breed staan of een zitting die in de knieholtes duwt. Er zijn dus een aantal zaken waar een goede bureaustoel aan moet voldoen als je zelf wat kleiner van stuk bent.

1. Instelbaarheid

Een goede bureaustoel moet op diverse manieren instelbaar zijn. Van rugleuning, tot zitdiepte, van zithoogte tot armleggers. We raden je dan ook aan om in ieder geval te kijken naar de zogenaamde NPR 1813 bureaustoelen. Deze bureaustoelen zijn dusdanig ontworpen, dat deze geschikt zijn voor zowel kleine als lange mensen: zo’n 95% van de Nederlandse beroepsbevolking kan gebruik maken van deze NPR bureaustoelen. Onze xs bureaustoelen houden daarbij ook nog eens specifiek rekening met mensen die kleiner zijn dan gemiddeld.

 2. Verstelbare zitdiepte

Om te voorkomen dat je voeten boven de grond zweven, is het belangrijk dat je voor een bureaustoel kiest waarvan het zitvlak niet te diep is. Op deze manier kunnen je benen een mooie hoek van 90 graden maken, waardoor je voeten plat op de grond staan.

 3. Gasveer 

Een lage gasveer is voor kleine mensen belangrijk om voldoende ondersteuning van de bureaustoel te krijgen. Onze xs bureaustoelen voor kleine mensen hebben allemaal een aangepaste gasveer, die dusdanig laag ingesteld kan worden, dat je goed met je voeten op de grond kunt zitten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een gasveer die verstelbaar is van 40-51 cm.

 4. Armleggers

Om je nek en schouders te kunnen ontspannen tijdens je werkzaamheden, is het belangrijk om ook voor goed instelbare armleggers te kiezen. Voor kleine mensen mogen de armleggers dan ook niet te breed staan. De xs bureaustoelen in ons assortiment hebben allemaal armleggers die ook smaller in te stellen zijn.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste xs bureaustoel? Wij geven je graag advies! Bel ons op 026-7600170 of stuur een e-mail naar: info@officemania.nl