STYLING EN INRICHTING VAN NEO HUISARTSEN

NEO huisartsen is medisch centrum gevestigd aan het jonkerbos te Nijmegen, de focus van deze opdracht ligt op de verouderde wachtkamers. De restyling van het interieur van NEO huisartsen stond functionaliteit centraal. Het werd duidelijk dat in de voormalige inrichting niet alle patiënten in de wachtkamera optimaal zicht hadden op de wachtkamerschermen en de gang waar de huisartsen patiënten oproepen voor een consult. Voor slechtziende en slechthorende bezoekers leverde dit specifieke uitdagingen op. Ook de werkplekken van de artsen voldoen niet aan de maatstafen van een ergonomische werkplek.


Kim, kleurenspecialist, heeft bij elke wachtkamer en werkruimte nauwlettend rekening gehouden met diverse vereisten, zo moesten de stoelen bijvoorbeeld geschikt zijn voor bezoekers van verschillend postuur, inclusief zwaardere personen. Na uitvoerige feedbackrondes en overleg werd besloten om voornamelijk treinbanken te integreren in het ontwerp. Kleuren die aansluiten op de huisstijl en natuurlijk een stukje groen.



Een ander essentieel aspect in het ontwerpproces was de keuze van het juiste bekledingsmateriaal. Hoewel stoffen bekleding vaak een warme uitstraling heeft, is het in een medische setting belangrijk om hygiëne voorop te stellen. Gezien de aard van de huisartsenpost, waar patiënten met diverse klachten komen is het onvermijdelijk dat de bekleding in contact komt met diverse lichaamsvloeistoffen. Daarom is de keuze voor waterdichte en gemakkelijk te reinigen materialen niet alleen wenselijk maar essentieel. 

Treinbanken zijn uitermate flexibel in hun plaatsen zowel te bevestigen tegen de muur als vrijstaand. Ze zijn niet alleen eenvoudig schoon te maken maar bieden ook door hun gewatteerd ontwerp een hoog niveau van comfort. Dit garandeert een prettige wachtervaring voor alle patiënten van NEO huisartsen. Het resultaat is een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is, en die rekening houdt met de unieke behoefte van een huisartsenpost.