4 SLIMME TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE KANTOORRUIMTE

4 SLIMME TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE KANTOORRUIMTE
08/12/2023

Wil je een kleine kantoorruimte of thuiswerkplek inrichten? Een kleine kantoorruimte hoeft geen probleem te zijn. Je kunt namelijk met een aantal handige en vooral slimme tips de ruimte optisch groter laten lijken en hier vervolgens heerlijk werken. Maar hoe pak je dit nu logisch aan? Lees en laat je inspireren door deze 4 slimme tips voor het inrichten van een kleine kantoorruimte. 

TIP 1: OPRUIMEN EN OPBERGEN

Het is misschien niet het allerleukste klusje, maar een opgeruimd kantoor ziet er direct al een stuk ruimtelijker uit, dan wanneer het helemaal vol ligt met papieren, mappen en andere spullen. Zorg dat alle losliggende spullen op het bureau netjes worden gesorteerd en opgeruimd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor handige opbergkasten die tot aan het plafond lopen. Dit geeft een ruimtelijk effect en in deze kasten kun je gemakkelijk alle mappen, papieren en andere benodigdheden opbergen. Zo ligt alles netjes bij elkaar en kun je ze ook nog eens gemakkelijk terugvinden als je iets nodig hebt. Bovendien ziet het er gelijk gestructureerd uit wanneer je klanten ontvangt. 

TIP 2: PRAKTISCHE KANTOORMEUBELEN 

Wist je dat je met kantoormeubelen kunt spelen als het gaat om ruimtelijk effect? Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een robuuste houten tafel, weet je dat deze veel ruimte in beslag zal nemen. Kies liever voor degelijke en vooral praktische kantoormeubelen met meerdere functies in één, zoals een zit-sta bureau. Deze kun je gemakkelijk verstellen in hoogte, zonder dat er extra ruimte voor nodig is. Dit is ideaal in een kleine kantoorruimte. Kies ook voor lichtgewicht kantoormeubelen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je nog eens switchen.

TIP 3: WERKEN MET KLEUREN EN ACCESSOIRES 

Niet alleen het werken met praktische kantoormeubelen is een must. Het is ook belangrijk dat je kiest voor lichte kleur kantoormeubelen, zoals bureaus, bureaustoelen en accessoires. Maar er mag natuurlijk ook best wel een kleurelement aan worden toegevoegd om de ruimte diepte te geven. Diepte geeft namelijk ook een ruimtelijk gevoel. 

Kies je voor kleur, dan zijn pasteltinten een aanrader, ze zijn zacht, vriendelijk en licht. Weetje: lichte blauwtinten zorgen ervoor dat je minder gestrest en juist meer gefocust en alert bent. Vergeet vooral niet een aantal groene luchtzuiverende (hang)planten toe te voegen aan de kantoorruimte! Ze zuiveren de lucht in de ruimte, ze maken je creatief en blij en dragen bovendien bij aan een positieve werksfeer. Zet groene planten in de vensterbank of hang ze aan het plafond, zo kost het geen extra ruimte.

TIP 4: DAGLICHT EN VERLICHTING  

Omdat we best veel donkere dagen hebben in een jaar, is goed werklicht van belang in een kleine kantoorruimte. Het zorgt voor een heldere blik op je werk en verruimt direct de kleine ruimte. Plaats in een klein kantoor verlichting aan het plafond. Dit kost geen extra plek en het voorziet je van goed werklicht. Heeft het (thuis)kantoor witte saaie wanden? Voorzie de wanden van spiegels, hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter. Bovendien weerkaatst het daglicht in de spiegels waardoor de kantoorruimte wordt voorzien van extra licht en dus nog groter lijkt.

Wil je meer informatie over onze bureaus, stoelen of andere kantoorartikelen om jouw (kleine) kantoorruimte in te richten? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?


Ben je nieuwsgierig naar de boeiende projecten die OfficeMania heeft gerealiseerd? We delen graag onze inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen met je. Vul eenvoudigweg ons contactformulier in, en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Of het gaat om kantoorinrichting, ergonomische meubels of speciale maatwerkprojecten, we staan klaar om jou vragen te beantwoorden.

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.