THUIS OF OP KANTOOR: DE VOORDELEN VAN EEN ZIT-STA BUREAU

THUIS OF OP KANTOOR: DE VOORDELEN VAN EEN ZIT-STA BUREAU
11/12/2023

Eigenlijk is het zit-sta bureau inmiddels niet meer weg te denken uit de moderne kantooromgeving. We zien dat steeds meer bedrijven hun oude bureaus vervangen voor deze elektrische, of slinger verstelbare bureaus en op zoek gaan naar gezonde, ergonomische oplossingen voor kantoor. Maar waarom kies je eigenlijk voor een zit-sta bureau? En in de huidige tijd waarin we veel thuiswerken: hoe zinvol is een zit-sta bureau voor thuis? 

Waarom kiezen voor een zit-sta bureau

De gemiddelde Nederlander met een zittend beroep, zit ongeveer 8 uur per dag. Achter de computer, achter een telefoon met weinig variatie en werkhouding. Erg ongezond! Het menselijk lichaam is immers niet gemaakt om zo lang achter elkaar te zitten. Deze meer statische belasting van het lichaam is vaak de oorzaak van rug-, nek- en schouderklachten. Daarnaast wordt de kans op overgewicht, diabetes en hart-en vaatziekten vergroot door langdurig zitten. Tijd dus om deze statische houding te doorbreken! En dat is precies waar een zit-sta bureau bij kan helpen. 

Voordelen van een zit-sta bureau

1.Afwisseling

Een van de voordelen van een zit-sta bureau is de mogelijkheid om af te wisselen tussen zittend en staand werken. Op deze wijze wordt de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd, waardoor de kans op klachten vermindert. 

2.Verbeterde concentratie en productiviteit

Een andere fijne bijkomstigheid van een dergelijke dynamische werkhouding is dat het tevens de concentratie verbeterd. Het bloed stroomt beter door het lichaam, waardoor je meer gefocust kunt werken. Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit van mensen die een afwisselende werkhouding hebben hoger is dan van mensen die de hele dag zittend werk verrichten. 

3.Voorkomt en gaat klachten tegen

Rug-schouder en nekklachten zijn een van de meest gehoorde klachten onder de Nederlandse beroepsbevolking. Een zit-sta bureau kan helpen deze klachten te voorkomen of te verminderen. Immers, als je staat heeft je ruggengraat een meer natuurlijke houding, waardoor je gewicht beter wordt verdeeld tussen de wervels in de onderrug. Dit geeft verlichting en een meer ontspannen werkhouding. 

4.Ideaal voor de flexwerkplek

Zit-sta bureaus zijn vanwege de individuele verstelbaarheid ideaal om in gebruik te nemen op flexibele werkplekken. Met een druk op de knop kun je in het geval van een elektrisch zit-sta bureau makkelijk jouw gewenste hoogte aanpassen. Op deze manier kunnen verschillende mensen hun werkplek ergonomisch instellen. 

5.Zit sta bureau voor thuis

Ook tijdens het thuiswerken is het belangrijk om een goede, dynamische werkhouding aan te nemen. Er zijn inmiddels veel verschillende zit-sta bureaus op de markt die uitstekend geschikt zijn voor thuis. Wil je dus de voordelen van een zit-sta bureau niet alleen op kantoor, maar ook thuis ervaren? Dat kan! OfficeMania heeft een ruim assortiment zit-sta bureaus samengesteld die ook heel goed in het thuiskantoor passen. 

Vanwege de ruime keuze uit frames, afmetingen en bladkleuren staat er altijd wel wat tussen, dat binnen jouw smaak en interieur past. Laat je eens adviseren en inspireren en maak een afspraak bij OfficeMania!

 

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?


Ben je nieuwsgierig naar de boeiende projecten die OfficeMania heeft gerealiseerd? We delen graag onze inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen met je. Vul eenvoudigweg ons contactformulier in, en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Of het gaat om kantoorinrichting, ergonomische meubels of speciale maatwerkprojecten, we staan klaar om jou vragen te beantwoorden.

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.