Werken in de ‘anderhalvemetersamenleving’

Corona virus

Veilig terug naar kantoor tijdens en na de coronacrisis

Hoe je het ook wendt of keert, er zal een moment komen waarop we voorzichtig aan weer terug gaan naar kantoor. Zoals de Rabobank al voorspelde: het grootste deel van de banen kan ook in een zogenaamde ‘anderhalvemetersamenleving’ gewoon doorgaan. Een hoop mensen zetten het thuiswerken voort, maar in veel andere beroepen kan er door middel van slimme oplossingen en aanpassingen ook op kantoor gewerkt worden. Ook bij OfficeMania zitten we niet stil en denken we mee om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Of dat nu thuis is of op kantoor. 

Groeiende behoefte aan een terugkeer naar kantoor

Inmiddels is het als gevolg van de de uitbraak van het coronavirus al gebruikelijk om op straat en in winkels anderhalve meter afstand te houden. Minister-president Mark Rutte kondigde aan dat dit de komende periode ook op andere plekken de nieuwe norm moet worden. Hoewel thuiswerken met de huidige technologie snel en efficiënt kan, hebben medewerkers van organisaties nog altijd de behoefte om fysiek samen te werken en elkaar te ontmoeten. Het sociale karakter van werken op kantoor blijft belangrijk. Tel daarnaast een aantal lastige factoren mee die het thuiswerken met zich meebrengt, zoals het ontbreken van goede werkplekken en de combinatie privé/werk die veel thuiswerkers als lastig ervaren.  

De kantoorruimte onder de loep

Het zal ongetwijfeld een flinke klus worden om ook op kantoor de anderhalve meter afstand te bewaren. Mensen werken aan blokken bureau’s, werkeilanden en flexwerkplekken. Het is dan ook belangrijk om deze gelegenheid aan te grijpen om de kantoorruimte opnieuw te evalueren. Waar kun je nu meer ruimte creëren? Hoe kunnen bestaande flexplekken gebruikt en ingedeeld worden op een hygiënische manier? 

Wat kan OfficeMania betekenen?

1. Wij helpen bij het inrichten van jouw kantoorruimte

OfficeMania kan ten eerste helpen bij het herevalueren van de bestaande kantoorruimte. Door samen te werken met onze interieurontwerpster en architect, kunnen we een plan maken dat bij de huidige voorschriften past, om het kantoor zo optimaal én veilig mogelijk in te richten. 

2. Zorgvuldig samengesteld assortiment voor kantoor dat past bij de huidige richtlijnen

Daarnaast hebben we een assortiment aan slimme oplossingen samengesteld. Onze plexiglas scheidingswanden creëren op relatief eenvoudige wijze een afstand en bescherming voor jou en je collega’s, zodat je op kantoor kunt werken zonder bang te zijn besmet te raken. Let wel: houd je altijd aan de voorgeschreven regels! Ben je verkouden of ziek, ga dan NIET naar kantoor! Daarnaast hebben wij zogenaamde akoestische werkplekken, die niet alleen fijn zijn om rustig te kunnen overleggen, maar ook een afscheiding in de kantoorruimte bieden om met een klein aantal personen te kunnen werken. Deze werkplekken zijn naar wens te combineren door middel van de losse wandjes, banken en tafels. Op deze wijze kun je op eenvoudige wijze een werkplek creëren die voldoet aan de anderhalve meter regel.

Werkplek met plexiglas scheidingswand

 Gezond werkklimaat creëren voor nu én de toekomst 

Met het oog op de toekomst is het niet alleen belangrijk om alleen nu aan onze gezondheid te denken. Oplossingen en investeringen voor de lange termijn zijn goed voor de gezondheid van jouw collega’s en werknemers. Gezonde mensen op kantoor biedt ook voor de toekomst meer perspectief. OfficeMania stimuleert een gezond werkklimaat op kantoor door zit-sta oplossingen aan te bieden, in combinatie met bijvoorbeeld innovatieve zit-sta krukken en ergonomische bureaustoelen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, we denken graag met je mee om jouw kantoor health-proof te maken!

De schouders eronder!

Laten we er met zijn allen de schouders onder zetten. Nu investeren is een gezond werkklimaat in de toekomst. Door ook op kantoor de strijd aan te gaan met het corona virus en gebruik te maken van oplossingen die mogelijk besmettingsgevaar verminderen, verslaan we het virus en werken we letterlijk aan een gezonde en opbloeiende toekomst! Neem contact op met OfficeMania als je denkt dat we jouw kantoor health-proof kunnen maken.