Bewegen op kantoor

Bewegen op kantoor: kom van die stoel af!

Meer bewegen op kantoor? Goed idee! Ook tijdens lange werkdagen op kantoor heeft ons lichaam beweging nodig. Echter zijn veel kantoren daar momenteel nog niet op ingericht. Toch kun je met een paar simpele oplossingen het verschil maken. OfficeMania helpt je graag op weg met tips voor gezonder werken op kantoor. Kom in beweging op kantoor!

STAAT JOUW PRODUCT ER NIET BIJ?

Niet ons hele assortiment staat op de site. We helpen je graag verder.

Hoe stimuleer je meer beweging op kantoor?

Vroeger werd in de inrichting van een kantoor de focus gelegd op de meer standaard, vaste werkplekken. Iedereen een vaste plek, op een vaste stoel, met een standaard bureau. Alles binnen handbereik. Door onderzoek dat de laatste jaren op het gebied van gezondheid, de arbeidsmarkt en ergonomie is uitgevoerd, zijn we er inmiddels wel achter dat we meer moeten bewegen, ook op kantoor. Veel zitten is slecht voor onze wervelkolom, onze spieren, bloedsomloop en daarmee ook onze hersenen. Meer bewegen op kantoor is dus goed voor de gezondheid! Het komt onze productiviteit en concentratie ten goede. Het wordt ook wel Het Nieuwe Werken of dynamisch werken genoemd. Meer flexibiliteit en meer wisseling van werkplek- en positie stimuleert het bewegen op kantoor. Dat gaat verder dan enkel een ergonomische bureaustoel. Toch kun je ook met een aantal kleine aanpassingen al groots effect creëren.

Zit sta bureaus: wissel tussen staand en zittend werken

In staande positie achter een bureau werken nodigt uit tot beweging op kantoor. Door aan een zit sta bureau staan met zitten af te wisselen neemt je lichaam verschillende houdingen aan waardoor je scherp blijft en jij je focus meer vast kunt houden op je werkzaamheden. Zorg zowel zittend als staand voor een ontspannen houding.

Wandel meer!

Richt je kantoorruimte zo in, dat als je iets wil uitprinten, even wil bellen of simpel een kopje koffie wilt pakken, je hiervoor een wandelingetje moet maken.

Maak gebruik van een Active Board

Het is het ideale hulpmiddel om meer te bewegen op kantoor: het Gymba Active board. Door tijdens het werk aan je bureau op het board te gaan staan, activeer je de bloedsomloop omdat je als het ware loopbewegingen nabootst.  Spanning en pijn zullen door het gebruik van het Gymba Active board verminderen, doordat je actief je benen beweegt. Buigen en strekken, activeren tegelijkertijd de rugspieren. Meer bewegen op kantoor was nog nooit zo eenvoudig met het Gymba Active Board. Je kunt deze nu eenvoudig online bestellen in de webshop van OfficeMania.

Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je meer kunt bewegen op kantoor? Neem dan contact op met OfficeMania!