Coronavirus: creëer een goede thuiswerkplek

Thuiswerkplekken

Vanuit huis werken: samenwerken op afstand

Het coronavirus dwingt veel mensen om momenteel thuis te werken. Samenwerken op afstand is nu belangrijker dan ooit. Ook wij bij OfficeMania treffen natuurlijk de nodige maatregelen om hier zo goed mogelijk uit te komen en alle voorschriften in acht te nemen. Werken in de cloud, telefonisch overleg en contact per mail. De neiging om de hele dag achter de eettafel met een laptop te zitten is groot. Echter raden wij je aan om, als je er in huis de ruimte voor hebt, aandacht te besteden aan het creëren van een goede thuiswerkplek. Maar waar moet je op letten als je een thuiskantoor wilt inrichten? OfficeMania geeft tips!

Begin met een bureaustoel voor thuis

Goed zitten is belangrijk. Misschien investeert jouw werkgever op kantoor al een hoop in ergonomisch werken en zit je daar op een ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoelen voldoen aan zogenoemde arbo richtlijnen en zijn vaak volgens bepaalde normeringen getest. Waarom zou je dan thuis voor minder kiezen? Zeker nu je thuis ook hele dagen op een stoel doorbrengt, is het van belang om voor een ergonomisch gevormde bureaustoel te kiezen. Eentje die instelbaar is, ergonomisch gevormd en comfortabel zit. Vaak zijn de zitdiepte, de rughoogte en de armleuningen instelbaar. Voor mensen met rugklachten is een lendensteun aan te raden. Er zijn veel verschillende bureaustoel beschikbaar. Vraag ons gerust om advies zodat we je kunnen helpen bij het uitzoeken van een goede bureaustoel voor thuis. Wil je meer weten over het instellen van jouw bureaustoel? Lees dan onze blog over bureaustoel instellen.

Een bureau voor een professioneel thuiskantoor

Vervolgens kies je het bureau uit. Kijk vooral ook naar de ruimte die je ter beschikking hebt. Onze bureaus zijn er in verschillende maten en vormen. Wil je afwisselend staand en zittend kunnen werken? Goed bezig! Kies dan voor een elektrisch of slinger verstelbaar zit sta bureau voor thuis. Op die manier ben je extra gezond bezig tijdens je thuiswerkdag! Niet geheel onbelangrijk: denk ook na over kleur en design. Zeker thuis mag je hier best eisen aan stellen. Het is immers jouw privé domein en je mag best kieskeurig zijn als het gaat om uitstraling. Gelukkig doet het design niet af aan functionaliteit bij onze thuiswerkplekken.

Wij staan voor je klaar als je vragen hebt over thuiswerken!

Op dit moment, nu het Corona virus om zich heen slaat, is het belangrijk dat we ons werk zo goed als gaat kunnen doen. Onze thuiswerkplekken helpen je daarbij. Daarnaast staan we voor je klaar om al jouw vragen met betrekking tot thuiswerken te beantwoorden. Samenwerken op afstand is nu belangrijker dan ooit!